NVVS Najaarscongres

NVVS Najaarscongres

Memidis Pharma neemt als sponsor met trots deel aan het NVVS Najaarscongres.
Bezoek onze stand tijdens dit mooie congres op 29 November.

Het thema voor het Najaarscongres 2019 is “Geslachtsvariatie en Seksualiteit: ‘Voorbij het binaire denken’”, een onderwerp dat de afgelopen jaren op verschillende manieren in het nieuws is geweest.Met het thema voor het Najaarscongres 2019 ‘Geslachtsvariatie en Seksualiteit’ nodigen wij alle bezoekers uit om voorbij het binaire te denken.

Zo’n 85 duizend Nederlanders vallen buiten de biologische man-vrouw-hokjes en hebben een variatie van het geslacht (ook Difference of Sex Development of intersekse genoemd). Maar uit wie bestaat deze grote groep mensen? Op welke manier kun je hier als seksuoloog mee in aanraking komen? En wat kun je deze groep bieden?

Het onderwerp geslachtsvariatie komt de afgelopen jaren steeds vaker in de media. Er is maatschappelijk steeds meer ruimte voor variatie en steeds meer mensen met een geslachtsvariatie laten zich zien; bijv. Ryanne van Dorst in haar programma ‘Geslacht!’ of model Hanne Gabie Odiele. Tegelijkertijd zorgt geslachtsvariatie ook voor problemen in geslachtsbepaalde activiteiten, zoals de sport. Atlete Castor Semenya werd uitgesloten deel te nemen in de vrouwencompetitie door haar te hoge testosteronspiegels. Aan de andere kant worden individuen met geslachtsvariatie steeds meer beschermd tegen onvrijwillige operaties of discriminatie (bijv. door de nieuw aangenomen Algemene Wet Gelijke Behandeling)